Wat is NLP

Jouw leven heb je in eigen hand!

Snel en positief groeien met lifecoaching!

NLP is de kunst om jezelf positief te veranderen! De kunst om anders te communiceren met jezelf en anderen. NLP stelt jou in staat om te begrijpen wat jou bezielt, hoe je bewust wordt van hoe je denkt, ervaart en voelt en hoe je vat krijgt op je dagelijkse leven. Ook jij wil gelukkig worden. Of gezond zijn. Of succesvol in het werk zijn. Of gewoon een liefdevol mens zijn. NLP helpt jou dat te realiseren. Om te worden in de toekomst wie jij echt wil zijn! Volledig in je kracht, sterk, vol zelfvertrouwen en succesvol! Jij hebt je leven in eigen hand! Alleen… lukt je dat niet in je eentje om dat snel te bereiken!  

De hoogste tijd om effectief aan jezelf te werken door te slagen met behulp van een lifecoach!

Welkom in de wereld van NLP, een wandeling en ontdekking door jouw brein! 

Neuro Linguïstisch Programmeren is een methode om oude belemmerende patronen en gewoontes te ontdekken en te veranderen naar positief gedrag. Met een frisse blik kijk je naar jezelf en naar je mogelijkheden om successen en persoonlijk geluk (het-happy-zijn) in je leven te behalen. Door middel van mijn coaching en mijn counseling ervaar jij weer geluk, mentale en fysieke gezondheid, word jij weer een mens vol zelfvertrouwen en zekerheid, leef jij zonder (faal)angst, krijg je meer energie, ga je doelen stellen en doelen bereiken, komt er balans in je leven en je werk, heb je geen stress meer, en heb je een betere communicatie met jezelf en anderen. Kortom je wordt een rijk, gelukkig en gezond mens!

Mijn NLP visie is dan ook dat NLP staat voor de metafoor Nieuw Leven Planten. Het neuraal planten van jouw mogelijkheden, jouw potentie om jezelf te laten groeien tot een herboren mens. Jij verandert zelf en de NLP Coach dan wel lifecoach begeleidt jou daarbij en de NLP Counselor (de cognitief therapeut) lost jouw belemmeringen zoals angst en andere negatieve gevoelens op door specifieke NLP interventies. NLP is dus een snel veranderingsproces!

Neuro

Neuro staat voor je hersenen/ons brein en zenuwstelsel, waarbij onze zintuigen (horen, zien, voelen, ruiken en proeven) de hoofdrol spelen om te kunnen waarnemen/ervaren. Het bewust optimaal gebruikmaken van de zintuigen. Ieder mens heeft zijn eigen specifieke waarneming en manier van verwerken, waardoor elk mens een eigen kijk heeft en daardoor een uniek eigen wereldmodel. Het is het optimaal gebruikmaken van jouw hersenen naar een nieuw persoon! De persoon die jij wil zijn!

Linguïstisch

Linguïstisch staat voor taal(gebruik), om de verbale en non-verbale communicatie met jezelf en anderen te verbeteren naar effectiviteit en succes. Taal is het instrument tot succes! Jouw overtuigingen, jouw manier van denken bepalen jouw mentale staat en tegelijk jouw emotionele staat! Deze kun je dus beïnvloeden van een negatieve naar een positieve nieuwe staat; dus van een ongelukkig naar een gelukkig mens! Je leert hoe jij optimaal gebruik kunt maken van het taalgedeelte van je hersenen!

Programmeren

Programmeren heeft betrekking op je gedragspatronen. Het veranderen van oude belemmerende patronen en gewoontes naar positief gedrag. Al jouw zintuigen (zien/horen/voelen/ruiken/proeven) zorgen voor een beleving en een daaruit volgend gedrag. Door deze bewust in te zetten leer jij hoe jij jezelf kunt veranderen naar een persoon die jij wil zijn!

NLP  is voor mij niets anders dan een Nieuw Leven Planten.  De kreet: ‘Wie zaait zal oogsten’ heeft mij gestuurd naar deze vergelijking: Door de methodiek Neuro Linguïstisch Programmeren ga jij namelijk jouw potentie, jouw persoonlijke eigenschappen, opnieuw inzetten. Dat is het planten van een doel namelijk jouw verandering naar de persoon die jij wil zijn. Door het planten van dit zaad ontstaat een nieuwe potentie, een krachtige nieuwe emotionele staat die ervoor zorgt dat jij in een nieuw proces belandt. Een veranderingsproces, het zogenaamde groeiproces. Een nieuw geloof in jezelf met nieuw zelfvertrouwen en nieuw zelfrespect! Door er regelmatig nieuwe voeding (aandacht) aan te geven, namelijk door nieuwe krachtige overtuigingen (taal) te gebruiken ontstaat er een groeiwijze die uiteindelijk een mooi bloeiresultaat geeft. Jouw nieuwe ik! Een Nieuw Levensgelukkig Persoon!

NLP is Nieuw Leven Planten!

Lees ook:

NLP als VERANDERTHERAPIE

 

 

 

 


Vrijblijvend contact?